Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai iubiţi bucătari din România. Juratul de la „Chefi la Cuțite” participă acum la America Express de la Antena 1, alături de
Chef Scărlătescu a devenit unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România. Spune, râzând, că de la materintate a fost dus direct la restaurant.
Înainte de a deveni cunoscut, mai exact cu 14 ani în urma, Scărlătescu cântărea 70 de kilograme şi arăta cu totul diferit de cum arată acum. Cel mai şocant lucru era însă podoaba capilară a celebrului chef. În prezent, singura asemănare este privirea.
„Să vă spun ceva: pe mine, de la maternitate m-au adus direct la restaurant pentru că ai mei, toți, lucrau în branșa asta.Toți, părinți, unchi, bunici, toți au fost în industria asta. Practic eu am învățat să merg ținându-mă de fețele de masă din restaurant”, a declarat Scărlătescu într-un interviu, potrivit stiridirecte.ro.
A terminat un liceu de profil și a avut prima slujbă la 17 ani, fiind „comisioner la hotel Flamingo din Eforie Sud”. Prima mâncare a preparat-o însă mult mai devreme. Pe când avea doar 7 ani, iar bunica a fost cea care l-a îndrumat. A făcut cea mai scumpă mâncare de cartofi,
„Cred că aveam vreo șapte ani. Eram undeva, la Brașov, eram singur în casă, muream de foame și am sunat-o pe bunica pe fix să-mi spună cum să fac mâncare. și am făcut cu bunică-mea la telefon o mâncare de cartofi. A fost cea mai scumpă mâncare de cartofi pe care am făcut-o vreodată, în viața mea. A costat telefonul foarte mult”, a declarat acesta.
A fost „șeful cartofilor”, apoi „Gică Papanaș”, iar în ianuarie 1990 a plecat în Germania. Timp de 12 ani a muncit peste tot și a vizitat peste 40 de state. S-a întors în România în 2002, plin de experiențe și cunoștințe din toate bucătăriile lumii.
În tinerețe, Cătălin Scărlătescu avea părul lung și nu era „pufos”, așa cum îl alintă colegii de emisiune.
În 2018, Chef Cătălin Scărlătescu a reușit să slăbească foarte multe kilograme. În cadrul unui interviu, acesta a mărturisit faptul că mănâncă orice, însă în cantități mici. Evident, pe lângă acest lucru, juratul de la Antena 1 a devenit prieteni cu sportul, astfel că exercițiile fizice nu lipsesc din ”meniul” zilei.
„Eu am slăbit de două ori în viața mea. O dată am slăbit 25 de kilograme și m-am îmbolnăvit pentru că nu am făcut-o ca lumea. Și a doua oară am făcut-o ca lumea. (…) Am întinerit cu vreo 30 de ani. Pot să mă leg la șireturi fără probleme. M-am apucat de sport”, povestea acesta, potrivit cancan.ro.
Cât despre ce ar mânca la micul-dejun, celebrul bucătar a spus: ”Vă spun doar cum arată micul dejun ideal pentru mine. Ouă ochiuri, brânză cu mucegai, bacon și castraveți murați, cu pâine prăjită. Nu întotdeauna, o dată sau de două ori pe săptămână. În rest, e cu pas, fără”.